Lyckan att äga en hund

Att äntligen få hämta hem sin efterlängtade hundvalp är ett oförglömligt ögonblick för många. Kanske har du redan besökt din valp hos uppfödaren flera gånger och säkerligen har du planerat allt mycket noga. Du har köpt hundbäddar, leksaker och skaffat försäkring och känner dig väl förberedd, men det är nu det riktiga arbetet börjar. Att fostra en liten hundvalp är ett krävande jobb och det finns många misstag du kan göra.

Träna din hund från start

Många jämför inköpet av en hundvalp med att skaffa barn och nog går det att jämföra på vissa plan. En nybliven hundägare står inför många utmaningar såsom vaknätter, matvägran och tonårstrots. Som tur är finns det numer hjälp att få och hos bland annat Klickerförlaget kan du få kompetent guidning i form av både online-kurser och praktiska handböcker. Deras kursledare och författare är erfarna hundtränare som kan hjälpa dig med din valp.

En tränad hund är en trygg hund

För att ditt hundägande ska bli roligt och givande från start är det viktigt att du tar tag i vardagsträningen så fort som möjligt. Lydnadsträning för en valp kan jämställas vid lek och är inget du behöver oroa dig över att din hund skulle lida av. Däremot ger det en god grund för att få en harmoniskt och trofast kamrat som aldrig blir ett stressmoment på grund av dess beteende.