Skaffa andra djur som kattägare

Det finns många hushåll där man inte bara har ett utan två eller fler sorters djur. Här tänkte vi titta närmare på dessa möjligheter just utifrån en kattägares perspektiv och vad som kan fungera bra.

Hund

Hundar och katter visas ofta upp som varandras motsatser och att vara något i stil med naturliga fiender. Men detta behöver inte alls vara fallet. Det finns många fall av hundar och katter i samma hushåll och somliga blir till och med riktigt goda vänner. Huruvida en hund och katt kommer bra överens kan vara högst individuellt och något man måste prova för att se om det fungerar.Ett tips är att skaffa en hund men något lugnare temperament då en energisk hund lätt kan skrämma en katt med plötsliga rörelser och hög aktivitetsnivå. Men vilken man än skaffar är det klokt om de kan få bekanta sig med varandras dofter innan de får mötas i verkligheten. Sedan låter man dem träffas på avstånd innan de börjar vistas runtomkring varandra. Detta kommer att öka chansen att de accepterar varandra, men som sagt finns det inga garantier.

Fiskar

Fiskar är något som ofta ses mer som en hobby än ett husdjur, och det finns absolut en bra poäng med detta. Men det är fortfarande djur och något man absolut kan överväga att skaffa när man redan har en katt. För både katten och fiskarnas bästa är det rekommenderat att köpa ett akvarium som inte är öppen upptill så katten inte har direkt tillgång till vattnet.En av de största fördelarna med att skaffa fiskar som kattägare är att de kan vara otroligt fascinerande för katter och många kan spendera lång tid framför akvariet och bara stirra på fiskarna som de simmar runt..