Redo för tävling

Dagen med stort D är snart här. En viktig del i förberedelserna är att se över att all din utrustning är på plats samt att både du och din häst är hela och rena.

Förberedelse är A och O

Det är mycket som måste stämma när tävlingsdagen väl är här. Med hästar kan vi aldrig kan veta hur hästens humör ser ut för dagen. Vi har hand om stora djur som besitter en egen vilja. Därför blir det inte alltid som planerat. Något du dock kan förbereda, det är att göra plats för dina egna förutsättningar. En sak kan vara att du packar inför tävlingsdagen med omsorg och förnuft. Det blir ett mindre stressmoment när du kommer fram på tävlingen med vetenskapen att ni som ekipage har allt material ni behöver. Du kan också inspireras av redan färdiga packplaner.

Få din häst att glänsa

Med hjälp av rätt groomingprodukter kan du få hästen att skina på tävlingsbanan. Det är en viktig detalj för helheten men också för ert självförtroende. Det finns en hel del tips och trix för hur du kan få hästen att bli ren på ett smidigt sätt. Hitta något på nätet som du kan använda när du ska få din utrustning att bli som ny igen.